Zuidwijk

In Zuidwijk zijn veel portiekflats vervangen door duurdere eengezinswoningen.

Historie

zuidwijk veldenbuurt charlois sloop rotterdamZuidwijk (1951) is een wederopbouwwijk en kent als één van de Zuidelijke Tuinsteden woningen en voorzieningen te midden van veel groen. De wijk ligt op Rotterdam-Zuid in de deelgemeente Charlois en grenst aan Pendrecht en Barendrecht.

Sloopplannen

In 1993 begon de herstructurering in de wijk waarbij veel flats zijn vervangen door eengezinswoningen. Woningcorporatie Vestia wilde hogere inkomensgroepen aantrekken, wooncarrière mogelijk maken en een evenwichtigere bevolkingssamenstelling, maar ook concurreren met de Vinex-wijk Carnisselande in Barendrecht.

Update zomer 2016

In de Veldenbuurt verrees in 2010 een nieuw appartementencomplex. Het zou om sociale huur gaan, alhoewel enkele woningen particulier aangeboden worden voor een huurprijs van circa 800 euro.

Toen Vestia later bijna failliet ging, kwam de herstructurering in de Veldenbuurt stil te liggen. Reeds dichtgetimmerde flats bleven enkele jaren staan en op de ontstane lege vlakte gebeurde niets meer. Inmiddels zijn enkele flats gerenoveerd en is de verkoop gestart van nieuwe, nog te bouwen eengezinswoningen (verkoopprijs ruim 200.000 euro).

Zuidwijk in Rotterdam Veldenbuurt sloop nieuwbouw charlois

Zuidwijk in Rotterdam Veldenbuurt Charlois sloop nieuwbouw