Schiebroek

In Schiebroek werd na de sloop van enkele flats afgezien van de verdere sloopplannen.

Historie

schiebroek rotterdam woningen sloop Schiebroek (jaren 50) is een wederopbouwwijk en tuinstad bestaande uit zowel portiekflats als eengezinswoningen. De indeling van de wijk middels wooneenheden komt overeen met die van Pendrecht en Het Lage Land. Ook hier dus steeds een blok met verschillende woningtypen rondom een gemeenschappelijke tuin, zodat alle soorten bewoners bij elkaar kunnen wonen. Schiebroek ligt in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek en niet ver van Rotterdam The Hague Airport en recreatiegebied de Bergse Plassen.

Sloopplannen

In 2007 kwamen de woningcorporaties Com.Wonen, PWS (beiden nu Havensteder) en Vestia met het plan om 3000 woningen te slopen in Schiebroek. Portiekwoningen zouden verouderd zijn en eengezinswoningen zouden het woningaanbod in de wijk diverser maken. Aan de Asserweg zijn enkele portiekflats gesloopt waar eengezinswoningen voor in de plaats kwamen. Vervolgens besloot men in 2009 na protesten van bewoners de verdere sloopplannen uit of bij te stellen.

Update zomer 2016

Op de plek van de portiekflats aan de Asserweg staan nu eengezinswoningen (verkoopprijs circa 200.000 euro) en een appartementencomplex voor senioren (inmiddels verkocht aan een particuliere belegger en geliberaliseerd).

Schiebroek Rotterdam Asserweg nieuwbouw sloop Havensteder